Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bioekonomi

Sverige har mycket goda förutsättningar såväl teknisk som naturresursmässigt för att skapa en konkurrenskraftig bioekonomi med komplexa bioraffinaderier och annan produktion av gröna kemikalier. Det finns dock många andra viktiga aspekter som påverkar hur utvecklingen av bioekonomi kommer att bli. Dessa kan vara politiska beslut och styrmedel, företagskulturer, forskningsklimat, förmåga och förutsättningar att skapa innovationer och samarbeten mellan olika konstellationer av personer från företag och akademi etc.

Nedan finner du några av Lunds Universitets forskare, deras avdelningar och inriktning inom dessa forskningsområden:

Teis Hansen

Porträtt Teis Hansen

Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi

Centre for Innovation, Research and Competence in the Learning Economy (CIRCLE)

Teis arbetar med hållbarhetsomställning, inklusive relationen mellan regional utveckling och bioekonomin. Ett exempel är den regionala kontextens roll för utvecklingen av integrerade bioraffinaderier.

 

Forskningsportal

Hemsida

E-post: teis [dot] hansen [at] keg [dot] lu [dot] se

 

Kes McCormick

Porträtt Kes McCormick

Internationella Miljöinstitutet

Kes McCormick har en vetenskaplig bakgrund inom såväl statskunskap som miljövetenskap och arbetar med frågor där forskning, utbildning, kommunikation och innovation kombineras. I vid bemärkelse handlar det om frågor som rör kombinationen av politisk styrning och miljömässig hållbarhet. Mer specifikt har Kes särskilt studerat de faktorer som kan vara politiska beslut, specifika aktiviteter eller andra händelser och strukturerer som har en starkt drivande eller negativ effekt på hur ett samhälle lyckas implementera en bioekonomi och bioenergi.

 

Forskningsportal

E-post: kes [dot] mccormick [at] iiiee [dot] lu [dot] se

Sidansvarig: